Nieuws Limburg En ook brasserie De Oude Post kapt ermee

En ook brasserie De Oude Post kapt ermee

En ook brasserie De Oude Post kapt ermee

Na bijna 40 jaar komt er een einde aan de gekende brasserie De Oude Post in het centrum van Tessenderlo. Zaakvoerders Hans Karremans, Bruno Tobola en Marty Vanwetswinkel konden geen overeenkomst vinden met eigenaar Luc Binnemans over de verlenging van het huurcontract.

De Oude Post is dicht. De uitbaters hebben vorige zondag hun laatste klanten bediend. “We hebben vijftien jaar geleden, toen de vorige uitbaters gingen stoppen, De Oude Post overgenomen”, zegt Hans Karremans (51) in Het Belang van Limburg. “We hebben dat vooral gedaan uit liefde voor de zaak en uit de passie om mensen te verenigen. Ondertussen bestaat ons team uit twintig personeelsleden, die nu allemaal werkloos zijn.”

Volgende week loopt het huurcontract af en er werd geen nieuwe overeenkomst bereikt met de eigenaar. “Wij willen graag, maar de verhuurder heeft daar precies andere ideeën over”, aldus nog Karremans. “We hebben onmenselijke huurvoorwaarden voorgesteld gekregen, waardoor het voor ons onmogelijk is om verder te gaan. We vinden het een heel spijtige zaak, vooral voor de Looienaren.” Eén van de zaakvoerders, Bruno Tobola, gaat enkele straten verder met een andere zaak. Wat de 2 anderen gaan doen, weten ze nog niet.

Het pand van De Oude Post zal nu helemaal gerenoveerd worden. “Wat de toekomst brengt voor De Oude Post is afhankelijk van de mogelijkheden die er zullen zijn”, zegt Luc Binnemans. “Het is helemaal niet uitgesloten dat er een nieuwe horecazaak komt. Ik heb wel de intentie om aan de linkerzijde van het huidige gebouw drie appartementen te bouwen”, besluit hij.

ZB

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.