Nieuws Limburg Encon wil over 6 maanden 20 toppers extra

Encon wil over 6 maanden 20 toppers extra

Encon wil over 6 maanden 20 toppers extra

Energie-adviesbureau Encon uit Bilzen heeft een nieuwe structuur uitgetekend. Alle afdelingen worden verzelfstandigd tot aparte business units, met telkens een algemeen directeur aan het hoofd. Robin Bruninx en Sandra Deraeve gaan hiervoor op zoek naar 20 extra mensen.

Het is bijna een jaar geleden dat Hasco, de holding van ondernemer Francis Wanten, in het kapitaal van Encon is gestapt. Het doel was om met de extra middelen de groei te versnellen. De denkoefening die hiertoe moet leiden, is nu klaar. “De nieuwe werkwijze gaat gepaard met een verbreding van de bedrijfsstructuur”, legt CEO Robin Bruninx uit. “De verschillende afdelingen zullen als onafhankelijke, gespecialiseerde business units gaan werken. Dit moet voor een vergroting van de impact gaan zorgen en steeds meer bedrijven sensibiliseren om duurzaam te gaan werken. Om dit vorm te geven is er een sterke groei in personeel nodig: binnen 6 maanden zullen er daarom bij Encon 30% meer mensen aan het werk zijn. Zij zullen zich volledig kunnen toeleggen op één vakgebied. De experts van de teams, aangestuurd door een algemeen directeur, zullen ook zelf instaan voor de klantencontacten en het aantrekken van nieuwe klanten.”

Voorop blijven
Bruninx ziet 2 grote voordelen van de nieuwe structuur: “We gaan onze primaire focus kunnen verleggen naar het vinden van een specifieke oplossing voor onze klanten. Bovendien evolueren de knowhow en technieken zo snel in onze sector, dat het voor onze experten onmogelijk is om in alle gebieden waarop Encon actief is, mee voorop te blijven lopen. Als ze zich kunnen toeleggen op één vakgebied binnen specifieke sectoren lukt dat veel beter.”

De juiste ingenieurs hiervoor vinden, is moeilijk. “Toch lukt het ons nog altijd om de juiste mensen te vinden”, aldus de CEO. “Daar helpt ons Infinity-gebouw enorm bij. Je voelt er de gedrevenheid, het duurzame, maar ook het vernieuwende karakter van het bedrijf. Of ‘de bedrijven’, moeten we nu eigenlijk zeggen….”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.