Nieuws Limburg Engie wil snufje uit Beringen wereldwijd introduceren

Engie wil snufje uit Beringen wereldwijd introduceren

Engie wil snufje uit Beringen wereldwijd introduceren

Centomedia, een bedrijf uit Beringen dat gespecialiseerd is in digitale schermcommunicatie, gaat mogelijk wereldwijd de interne informatie verspreiden van energiereus Engie. In België is de zaak alvast beklonken.

Centomedia is het bedrijf van ondernemer Rudy Dierckx. Hij heeft een softwareplatform ontwikkeld waarmee allerlei informatie op tv- en andere schermen kan gedeeld worden. Deze ‘digital signage’, zoals het medium heet, wordt onder meer gebruikt om ‘ad valvas’ boodschappen te verspreiden bij medewerkers. Centomedia levert dit al bij klanten als Telenet en KBC.

Daar komt nu een klepper bij met Engie, het moederbedrijf van Electrabel. “Wij hebben een competitie gewonnen om ons softwareplatform Centoview te installeren in de Belgische vestigingen van Engie”, vertelt Rudy Dierckx. “Daarna mochten we ook in Parijs voor hen aan de slag. En nu lopen er besprekingen om het wereldwijd voor de groep uit te rollen. Ze vinden ons systeem ideaal om informatie bij hun medewerkers te verspreiden.”

Centomedia heeft overigens nog een nieuw product ontwikkeld. “Samen met technologiereus LG zijn we erin geslaagd om informatie rechtstreeks vanuit de cloud op de schermen aan te leveren”, aldus nog Rudy Dierckx. “De spelers zijn dus ingebouwd, zodat er geen computer of ander medium aan vast moet gehangen worden. We zijn heel trots dat deze nieuwe technologie zijn weg naar de eerste klanten vindt, waaronder de brandweer van Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.