Gunter Walmagh & Ilse Melotte

Ensek (Beringen) is snelste groeier van het land

Ensek Benelux, een softwareleverancier voor energiebedrijven, is in zijn reeks verkozen tot winnaar van de competitie Deloitte Technology Fast 50. Daarmee is de Beringse onderneming van Ilse Melotte en Gunter Walmagh het snelst groeiende bedrijf van het land in de categorie Energy Tech (+500%).

Ensek zegt u misschien niet veel. Het is de naam van het Britse softwarehuis dat eerder dit jaar het Limburgse NrgFin overnam. De onderneming in Beringen, Ensek Benelux genoemd, is dus in feite de opvolger van NrgFin, dat destijds werd opgericht door Gunter Walmagh en Ilse Melotte.

De Limburgse onderneming is gespecialiseerd in het filteren van big data tot nuttige, toepasbare informatie. Zo krijgen klanten rapporten aangereikt om op vlak van financiën, marketing, hr en andere domeinen, hun strategie op te baseren. Een niche waarin Ensek Benelux sterk staat, is de analyse van klantengegevens van energieleveranciers. Op basis van big data krijgen ‘de Luminussen van deze wereld’ informatie om het energieverbruik bij klanten, en dus ook de benodigde inkoop en productie van energie, juister in te schatten.

Naast een nominatie voor zijn snelle groei, werd Ensek Benelux bekroond als winnaar van de Energy Tech-categorie in de Deloitte’s Technology Fast 50 2020. Managing Director Ilse Melotte is terecht fier: “We zijn heel tevreden om, voor de tweede keer op rij, deze erkenning in de prestigieuze Deloitte’s Technology Fast 50 te mogen ontvangen en daarbij ook nog eens winnaar te worden in de categorie Energy Tech. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om zo ons steentje bij te dragen in onze sterk evoluerende en data gedreven energiesector. Onze markt is bijzonder complex en we hebben er onze missie van gemaakt om energieleveranciers te voorzien van oplossingen die hun kosten verlagen en hun operationele efficiëntie verbeteren. Zo kunnen de leveranciers zich concentreren op wat voor hen het allerbelangrijkste is: hun klanten.”