eplan voka 2

Eplan duwt aan Voka-kar voor digitale transformatie

Eplan, de Lummense leverancier van engineeringsoftware, gaat een partnership aan met Voka Limburg. Het houdt in dat Eplan mee zal instaan voor de begeleiding van bedrijven die hun digitale transformatie concreet invulling willen geven en hiervoor een traject volgen bij Voka.

Het belang van digitale transformatie is anno 2023 niet meer te onderschatten. Hierbij staat het creëren van een breed draagvlak binnen en buiten de organisatie voorop. Eplan, onder leiding van Managing Director Robby Doumen, heeft zich de laatste jaren intensief ingezet voor het begeleiden van organisaties in hun digitale verandertrajecten. Ze doen dat met hun befaamde “4 levels of digital transformation strategy."

Robby Doumen legt uit: “Digitalisering levert niet alleen technologische voordelen op, het zorgt er ook voor dat klanten centraal staan in alles wat je als onderneming doet.” Een visie die Eplan met Voka deelt, en zo is de nieuwe samenwerking ontstaan. "Samen kunnen we nóg meer bedrijven bewust maken van de voordelen van een digitale transformatie en hen actief ondersteunen bij deze transitie", zegt Doumen.

Cathérine Dreesen, Directeur Innovatie, Internationalisatie en Duurzaam Ondernemen bij Voka Limburg, voegt toe: "Een partnership met een gerenommeerde, internationale organisatie zoals Eplan versterkt onze ambitie om bedrijven daadkrachtig op weg te helpen in hun digitaliseringsproces."

De samenwerking gaat van start op de Eplan Efficiency Days, op 19 oktober 2023. "Als onderdeel van het veelzijdig programma, met workshops en keynotes, wordt hier aan bedrijven duidelijk gemaakt wat de uitdagingen en kansen van digitale transformatie zijn", legt Robby Doumen uit. "En uiteraard zullen we daar ook de medewerkers die al met software van Eplan werken, of van plan zijn om dat te doen, de kneepjes van het vak bijbrengen."