Nieuws Limburg Er komt schot in nieuw industrieterrein

Er komt schot in nieuw industrieterrein

Er komt schot in nieuw industrieterrein

De Vlaamse Waterweg gaat in de komende weken van start met een studie die de uitbreiding van het industriegebied in Heusden-Zolder, ter hoogte van Kolenhaven Lummen, mogelijk moet maken. De watergebonden ligging van het perceel, dat vroeger fungeerde als kolenhaven voor de mijn van Zolder, is al langer een grote troef waar investeerders naar op zoek zijn.

Het is al 3 jaar stil rond de uitbreiding van het gebied, dat nochtans staat ingekleurd als extra industriezone. “Door de beperkte ontsluiting kunnen de bedrijven die er vandaag al zijn, veel te weinig gebruik maken van de watergebonden faciliteiten”, aldus Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA). “De geplande uitbreiding leidde tot dusver telkens tot protest van de inwoners van Viversel en Eversel-Ubbersel in Heusden-Zolder, en werd daarom stopgezet. Maar nu wil de Vlaamse Regering het dossier terug opnemen, zo heeft bevoegd minister Lydia Peeters (foto) laten verstaan.”

Concreet zal De Vlaamse Waterweg, als trekker van de studie naar de verdere ontsluiting, de komende weken het proces in gang zetten. Buurtbewoners, de gemeentebesturen, de omgevingsspecialisten en VLAIO zullen worden betrokken. Daarna zal het vervolgtraject bepaald worden. “Een goede zaak”, besluit Rita Moors, die zelf in Lummen woont. “De vorderingen in het dossier bieden terug perspectief voor de uitbreiding van de bedrijvigheid te Lummen en omstreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.