Nieuws Limburg Er ligt 19 miljoen klaar voor innovatieprojecten

Er ligt 19 miljoen klaar voor innovatieprojecten

Er ligt 19 miljoen klaar voor innovatieprojecten

CrossRoads, een project dat met Europese subsidies innovatie moest stimuleren bij Vlaamse en Nederlandse bedrijven in de grensregio, krijgt een verlengstuk. Er wordt 19 miljoen vrijgemaakt voor CrossRoads 2, dat projecten steunt met de focus op innovatie in domeinen als chemie & materialen, agro-food, life sciences & health, cleantech en biobased economy.

crossroads innovatieDe eerste CrossRoads was een succes. Via tientallen deelprojecten werden concrete innovaties gerealiseerd door samenwerkende bedrijven uit Vlaanderen en Nederland. Een aantal van hen konden hierdoor flink groeien. Het aantal bijkomende jobs dat hiermee gecreëerd werd, bedraagt zo’n 300.

Nu komt er dus een vervolg, onder impuls van onder meer Innovatiecentrum Limburg en i-Cleantech (Houthalen-Helchteren).

Bedrijven die van de subsidies willen genieten, moeten een concreet projectvoorstel indienen. Nog voor de zomer zal een eerste ‘call’ hiervoor gelanceerd worden. Het doel is om een 50-tal projecten via CrossRoads tot een goed einde te brengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.