Nieuws Limburg Ere-voorzitter Voka Limburg overleden

Ere-voorzitter Voka Limburg overleden

Ere-voorzitter Voka Limburg overleden

Vorige vrijdag is ondernemer en ere-voorzitter van Voka Limburg, Cyriel Vanden Dries overleden. Hij bereikte de gezegende leeftijd van 95 jaar. Hij zal worden herinnerd als een bijzonder geëngageerd man die niet alleen in ondernemerskringen een echte inspiratiebron was.

Cyriel Vanden Dries was de oprichter van het Dienstencentrum voor Werkgevers en Zelfstandigen, waar o.a. de diensten Gedilo, Gekoli, Kbl en Codama toe behoorden. Later werd deze dienstengroep omgevormd tot Encare, thans Mensura. Naast zijn activiteiten als ondernemer was Cyriel Vanden Dries bijzonder sociaal-economisch geëngageerd. Hij stond niet alleen tal van bedrijfsleiders bij in de uitbouw van hun zaak, maar nam ook verantwoordelijkheid op in het verenigingsleven en oefende tal van maatschappelijke functies uit. Zo stond hij als voorzitter van het Sint-Barbara Ziekenhuis in Lanaken mee aan de wieg van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL). Hij bleef er bestuurder tot 2017.

Vanden Dries was tevens de initiatiefnemer voor het samengaan van de Kamers voor Handel en Nijverheid en het VEV tot het Voka-netwerk. Zelf was hij voorzitter van Voka Limburg en van Voka Vlaanderen. In Limburg werd onder zijn voorzitterschap o.a. het Huis van de Limburgse Ondernemer langs de Gouverneur Roppesingel gebouwd. Hij riep tevens de jaarlijkse ondernemersprijs Herman Dessers in het leven en was verantwoordelijk voor de aanstelling van huidig afgevaardigd bestuurder Johann Leten. Voor deze verdiensten werd hij benoemd tot Ere-Voorzitter van Voka Limburg.

Cyriel Vanden Dries was gekend als een minzaam en verstandig man. Een consensusfiguur die zijn charisma wist aan te wenden om dingen te realiseren. Ondanks zijn leeftijd was tot enkele dagen geleden nog bijzonder bij de pinken en energiek. Hij overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een beroerte die hem vorige week trof.

Namens de redactie wensen we de familie, vele kennissen en voormalige zakenrelaties veel sterkte toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.