Nieuws Limburg Ervaren rotten leggen leidingen in ijltempo

Ervaren rotten leggen leidingen in ijltempo

Ervaren rotten leggen leidingen in ijltempo

Opdamo is een Limburgse start-up die de tijd om leidingen te plaatsten met 95% kan terugdringen. “Met onze innovatieve en gepatenteerde oplossing heb je 10 seconden in plaats van 3 minuten nodig om een beugel te plaatsen”, zeggen zaakvoerders Didier Moras en Stefan Daniels.

Didier Moras is al 30 jaar werkzaam in de bouw en plaatste kilometers (afvoer)leidingen. Doorheen de jaren zag hij tal van bouwinnovaties de revue passeren, maar om leidingen te leggen kwam er nooit een verbeterde methode. Samen met Stefan Daniels, een expert in IT- en businessanalyse, brengt hij hier nu verandering in.

“De ervaring leert dat opmeten, boren, de juiste hellingsgraad bepalen, vastzetten en bijstellen een erg arbeidsintensieve klus is”, legt Stefan uit. “En dit tientallen keren per woning… Met de kunststof beugels die wij met Opdamo hebben ontwikkeld, is dat volledig verleden tijd. Je schroeft of schiet de voet vast, bevestigt de klem en klikt de leiding erin. Klaar. Zelfs zonder technische expertise is het een fluitje van een cent.”

“Bovendien bestaat ons plug & playsysteem in diverse hoogtes, waardoor je exact de juiste hellingsgraad kunt bepalen”, weet Didier. “Zo vermijd je latere verstoppingen.” Het patent maakt tevens gewag van nog andere verbeteringen, zoals de ergonomie voor installateurs. “We geloven rotsvast dat dit product snel zal doorbreken”, aldus de zaakvoerders. “Vanaf november is de Opdamo-beugel te vinden bij professionele groothandels.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.