ErikSchildermans-281×300-1

ES Tooling van 10 naar 60 mensen

ES Tooling en ES Healthcare, de 2 bedrijven van ondernemer Erik Schildermans, doen het uitstekend. Tijdens een persconferentie die Unizo zopas in zijn bedrijf organiseerde, toonde hij aan dat innovatie, investeringen, internationalisering en betrokkenheid van de medewerkers cruciale factoren zijn om succes te kunnen boeken. “We vieren weldra ons 15-jarig bestaan en hebben sindsdien een hele weg afgelegd,” aldus Schildermans, die ook nog voorzitter is van voetbalclub KSK Hasselt. “In 2002 telden we 10 mensen, weldra zullen er dat 60 zijn, die in een 3-ploegensysteem werken. De omzet is intussen gegroeid tot meer dan 10 miljoen euro.”

De bedrijven van Schildermans, die overigens ondertussen werden verkocht aan de Amerikaanse multinational Dentsply, frezen kleine onderdelen voor implantaten voor ‘alle lichaamsdelen boven de schouders’. Het gaat bijvoorbeeld om neus-, kaak- of schedelprotheses.

Schildermans zelf heeft zijn overnemers beloofd om nog even aan het roer van de ondernemingen te blijven staan. Intussen is hij druk in de weer met zijn megaproject Sentower Park, een multifunctioneel hippisch centrum, dat het mekka van de Europese paardensport moet worden. Voor dit project in Opglabbeek, dat onder meer bestaat uit twee multifunctionele manèges met restaurant en shop, buitenpistes, paddocks, paardenstallen, een pub en een hotel, heeft Erik Schildermans 15 miljoen euro aan investeringen klaar liggen.