Essec-BNS gaat 35 extra mensen aanwerven

De fusiegroep Essec-BNS verwacht de komende vijf jaren een groei van 30 naar 40 miljoen euro omzet. Daardoor zal er extra mankracht nodig zijn, 35 om precies te zijn. Momenteel werken er 120 mensen bij de telecom- en IT-specialist in Beringen-Paal en Hasselt.

essec bnsEen jaar geleden besloten de telecomspecialist Essec en het databedrijf BNS uit Hasselt om samen te gaan. “Een integratie van twee toch verschillende werelden, zoals telecom en data, vergt uiteraard bijzondere inspanningen, maar de resultaten mogen gezien worden,” zegt bestuurder Mark Decat. De komende jaren zet Essec-BNS overtuigd in op groei. Zo is er voor bedrijven een ‘turboscan’ ontwikkeld, die ondernemingen toelaat hun toekomstige behoeften op vlak van telecom en data te meten en de budgetteren. “Op die manier kunnen onze klanten/ bedrijven de flessenhalzen in hun systemen vermijden, zonder daarbij de budgetten uit het oog te verliezen,” zegt Bart Bylemans.

Een andere groeipool is opleiding en ondersteuning. “Daarbij mikken we zowel op de particuliere als professionele gebruikers,” zegt Johan Deroy. “Onze vestiging in Heusden-Zolder zal omgebouwd worden tot het service- en opleidingscenter van de groep. De IT’ers en particulieren zullen er hun kennis van bestaande en nieuwe technologieën kunnen bijschaven.” Volgens Luc Achten zal het service- en opleidingscenter een cruciale rol spelen in de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. “Daar zal de strijd gestreden worden,” klinkt het vastberaden.

De fusiegroep verwacht voorts extra groei vanuit de ontwikkeling van software op maat, onder meer voor de dochter IndigoCare. "Er komen ook nieuwe projecten op het kruispunt van healthcare en security," stelt Peter Jans. Dat alles samen moet binnen vijf jaar leiden tot een derde meer omzet en 35 extra jobs: vooral ICT-experten en commerciële medewerkers, maar ook installateurs en logistieke medewerkers.