Nieuws Limburg Essec haalt contract van 24 miljoen binnen

Essec haalt contract van 24 miljoen binnen

(render: Q-bus)

Essec haalt contract van 24 miljoen binnen

De Limburgse telecom- en ICT-groep Essec heeft een megacontract binnengehaald om de diensten van Stad Antwerpen te bevoorraden. De opdracht is goed voor een totaal van 24 miljoen euro, meteen het grootste order ooit voor de bedrijvengroep die momenteel een nieuw hoofdkantoor bouwt in Tessenderlo.

Stad Antwerpen kiest voor de Limburgse Essec Group om de volgende vier jaar de smartphones, tablets en bijhorende producten en diensten te leveren. Onder meer de brandweer, politie, stedelijke diensten, scholen en havenbedrijven van Antwerpen zullen de producten van Essec afnemen, goed voor een geschatte waarde van 24 miljoen euro.

Essec Telecom Center is een business unit van de Essec Group, die vooral is gekend als leverancier van telecomtoestellen aan bedrijven. De onderneming uit Paal-Beringen biedt daarnaast ook ICT-oplossingen aan, vaak in samenwerking met andere spelers. In het geval van de aanbesteding door Stad Antwerpen hebben Essec en Digipolis een portaalwebsite gemaakt waarop de verschillende producten en diensten die beschikbaar zijn voor het stadspersoneel, worden geëtaleerd. Ook herstellingen en onderhoud zijn in zo’n overeenkomst inbegrepen.

Voor Essec Telecom Center gaat het om de grootste bestelling in zijn geschiedenis. Gunter Meynen, Sales Manager van Essec Telecom Center (en dus collega van de nieuwe Sales Manager op groepsniveau, Filip Bormans), licht toe: “Nu bedrijven steeds vaker kampen met personeelstekort, zien we een groeiende interesse voor de ontzorging rond telecommunicatie. Eén en ander kadert steeds meer binnen een zogenaamd cafetariaplan, waarbij de werknemer zelf zijn loonpakket samenstelt. Door dit te koppelen aan een portaalsysteem, worden kostbare mandagen uitgespaard voor de personeelsdiensten. We kijken er alvast naar uit om Stad Antwerpen verder op weg te helpen.”

Het is trouwens niet alleen Stad Antwerpen, maar ook provinciehoofdplaats Hasselt, die voor Essec heeft gekozen. Daar bedraagt de waarde van het raamcontract voor 4 jaar zo’n 1 miljoen euro.

Op een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro vormen de nieuwe orders een omvangrijk percentage. Een bewijs van de groei, ook. Vandaag stelt de groep 90 mensen te werk, die -behalve de collega’s in de 7 telecomcenters- nog dit jaar hun intrek nemen in een volledige nieuwbouw aan de Hyundailaan in Tessenderlo (foto).

Reageer op dit bericht

Reacties

GISELLA G. 2022-06-29 09:23:07

Proficiat. Yes you did it. G&G Verpakkingen Heusden-Zolder

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.