Nieuws Limburg Essec stuurt fixers op pad

Essec stuurt fixers op pad

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur en applicaties te gaan fixen. Het ‘squad-team’ krijgt de toepasselijke naam FocusFixers.

“We kregen in volle coronacrisis regelmatig de vraag om Support Engineers ter plaatse bij bedrijven te laten werken voor één of meerdere dagen”, zegt Ferdi Hoobergs, Operations Manager Infrastructure bij Essec. “Dat is natuurlijk geen probleem, alleen moesten we geregeld puzzelen om binnen de vooropgestelde tijdsspanne iemand vrij te maken. Omdat deze formule een echt succes werd, hebben we besloten om dit systematisch te organiseren.”

Mark Decat, Managing Partner van Essec: “We spelen hiermee in op de behoefte van kleinere organisaties die geen eigen voltijdse IT manager in dienst kunnen nemen. Anderzijds zijn er bedrijven die een IT-team hebben, maar overladen zijn met werk. Zeker in periodes dat het merendeel van de collega’s thuis werkt. Ook voor specifieke projecten is soms tijdelijk extra mankracht nodig.”

De inzet van de FocusFixers wordt begrensd op maximaal 3 dagen per week. Met een duidelijke reden. “Onze mensen mogen niet blind worden voor andere, nieuwe technologieën die op de markt komen. Het is door de afwisseling van omgeving dat ze hun expertise op alle domeinen op peil houden”, voegt Managing Partner Bart Bylemans nog toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Diepenbeek
Bilzen

Zizoo: dat is er opnieuw eentje bij

Zizoo, met 3 winkels actief in consumenten-IT, webdesign en IT-services voor bedrijven, maakt bekend dat het IT-bedrijf Delta Technics uit… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.