aldersaltrea

Essers en Alders doen aan ruilhandel

H.Essers heeft een nieuwe overname gedaan. De afdeling voor het vervoer van bouwmaterialen bij Alders Transport (Pelt) behoort voortaan tot de grootste logistieke speler van onze provincie. Anderzijds maken de kipper-activiteiten van H.Essers de omgekeerde beweging, en worden die voortaan door Alders -of beter: de nieuwe naam Altrea Logistics- uitgevoerd.

“Als logistiek dienstverlener willen we passende oplossingen bieden voor alle transportuitdagingen, ook in de bouw,” vertelt Eric Epding, Senior Sales Manager Infra bij H.Essers. “Modulaire bouwtechnieken en het gebruik van prefabelementen vormen een duurzame evolutie binnen het bouwsegment. Om tegemoet te komen aan de bijzondere logistieke noden voor veilig en snel transport van grote elementen, investeerden we de jongste jaren sterk in onder andere binnenladers, sledes en uitschuifbare plateauwagens. Door de overname van de bouwtransportactiviteiten van Alders versterken we onze positie in dit marktsegment en drukken we een stevige stempel op de infralogistiek binnen de Benelux.”

Anderzijds neemt Alders Transport, dat voortaan als Altrea Logistics door het leven gaat, de kipperactiviteiten van H.Essers over. Een win-winsituatie voor beide bedrijven.