Nieuws Limburg Essers en Jeurissen nemen Ecobeton over

Essers en Jeurissen nemen Ecobeton over

Essers en Jeurissen nemen Ecobeton over

Ecobeton Water Technologies, het bedrijf uit Sint-Truiden dat innovatieve producten maakt voor duurzaam waterbeheer, komt in handen van de familie Essers (van de logistieke groep H.Essers). Ook Luc Jeurissen (Trixxo) stapt mee in. De huidige eigenaar, Hilde Cuykx, blijft aan boord en behoudt een minderheidsparticipatie.

Ecobeton is gekend als producent en verdeler van beton- en andere producten die oplossingen bieden voor waterbeheer. Zeker bij extreme wateroverlast en aanhoudende droogte is het afvoeren, kanaliseren, stockeren en zuiveren van regenwater een acute behoefte. Ook met innovatieve producten die het management van hemelwater flankeren, zoals het beheer van geluidslast en de inrichting van openbare ruimte, creëert Ecobeton opportuniteiten voor een verdere groei.

Met de intrede in het kapitaal van de families Essers en Jeurissen komt er extra ruimte om de groei van Ecobeton te versnellen. Tegelijk biedt het een oplossing voor de continuïteit waar eigenaar en zaakvoerder Hilde Cuykx naar op zoek was. Er was immers geen familiale opvolging in het verschiet. Ze blijft wel aan boord om de kennis en ervaring over te dragen.

De recent aangestelde CEO Luc Vandebeek krijgt -net als de andere managers en personeelsleden van Ecobeton- het volste vertrouwen van de nieuwe eigenaars. De familie Essers, die hoofdaandeelhouder wordt, en Luc Jeurissen zullen wel op bestuursniveau nieuwe inzichten en andere invalshoeken rond visie en strategie aanreiken. Daarmee moet het Truiense bedrijf goed gewapend zijn om de talrijke uitdagingen aan te gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.