Pami Overpelt Foto: Dick Demey

Essers laat champagnekurken knallen

In september 2022 haalde de Belgische kantoorinrichter Pami een mega-order van 56 miljoen euro binnen. Nu, 4 maanden later, knallen de champagnekurken opnieuw. “Naast de opdracht voor het kantoormeubilair mogen we nu ook bureaustoelen en akoestische elementen leveren aan de federale overheidsdiensten”, verklaart CEO Lode Essers.

“Als start voor 2023 is dit natuurlijk een opsteker van formaat: een vierjarig raamcontract van 25,1 miljoen euro”, beaamt gedelegeerd bestuurder en eigenaar van Pami, Goswin Fijen. “Voor de creatie van inspirerende werkomgevingen combineren we ons duurzame, eigen productgamma al jaren met een sterk en trouw leveranciersnetwerk. Samen met onze partners FLOKK voor de bureaustoelen en Buzzispace voor de akoestische elementen, slaagden we erin dit nieuwe megacontract in de wacht te slepen.”

“Deze nieuwe economische impuls geeft opnieuw veel voldoening, maar zorgt natuurlijk ook voor uitdagingen”, licht co-CEO Hendrik Essers toe. “Zoals we vorig jaar reeds aankondigden zijn we op zoek naar 50 extra medewerkers. Een aantal vacatures werden intussen ingevuld, maar de zoektocht naar gekwalificeerde arbeiders en bedienden loopt nog steeds. Naast machineoperators (metaal en hout), lassers, lakkers en monteurs zullen we ons nu bijkomend moeten versterken met verschillende chauffeurs en installateurs…”