Essers neemt meerderheid in Hospital Logistics

H.Essers uit Genk heeft een participatie genomen in Hospital Logistics, een grote toeleverancier van medische benodigdheden voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het bedrijf telt 220 medewerkers en haalt een omzet van 129 miljoen euro. Essers neemt meteen een belang van 51 procent. De rest van de aandelen zitten bij UZ Leuven.

Hospital Logistics werd opgericht in 1996 door UZ Leuven en D-Logistics (nu Deufol). Na de optimalisatie van de eigen toelevering aan UZ Leuven, ging het bedrijf ook voor andere ziekenhuizen, rustoorden en OCMW's materialen en diensten aanleveren. In 2007 werd de stap gezet naar de Nederlandse markt, waar Hospital Logistics momenteel 5 vestigingen heeft. Het Belgische hoofdkantoor bevindt zich in Aarschot.

hospital logistics essersH.Essers brengt meteen ook alle bestaande activiteiten van de zorglogistiek over naar de nieuwe joint venture. Hospital Logistics beschikt momenteel al over een totale magazijnoppervlakte van 28.000 m², inclusief 2.400 m² cleanrooms, een fleet van 26 voertuigen, en 4.200 specifieke rolcontainers.

De bedoeling is uiteraard om zowel in Nederland als België verder te groeien in dit marktsegment.