H.Essers trailer

Essers speelt facteur voor coronavaccins

Nu Pfizer en BioNTech toestemming hebben gekregen in de Europese Unie, zal hun COVID-19-vaccin van vanaf 26 december in heel Europa worden verdeeld. De farmaproducent rekent daarvoor op logistieke dienstverlener H.Essers die het contract heeft binnengehaald.

"We hebben als logistiek dienstverlener de voorbije jaren een enorme expertise opgebouwd in het opzetten van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de farmaceutische sector", zegt CEO Gert Bervoets. "We werken bovendien al vijftien jaar nauw met samen met Pfizer. Daarom kijken we er ontzettend naar uit om die knowhow in te zetten op een historisch sleutelmoment als dit."

“De hele wereld zat te wachten op dit nieuws. Wij staan dan ook helemaal klaar om Pfizer als strategische partner te ondersteunen met een veilige en snelle distributie van de vaccins, zodat mensen snel kunnen worden ingeënt. Ons bedrijf bouwde sinds 2006 een sterk gespecialiseerd farmanetwerk uit binnen Europa voor het vaak complexe transport van gevoelige farmaproducten. In combinatie met onze technologisch uitgeruste 'high secured' trailer,s kunnen we op die manier het veilig en temperatuur-gecontroleerd transport van de vaccins mogelijk maken.”

Concreet zal H.Essers de komende maanden mee instaan voor de primaire distributie over de weg naar diverse distributieplatformen en luchthavens in heel Europa. Daar wordt een eigen vloot van 600 trailers ingezet. “Er wordt echt niets aan het toeval overgelaten”, aldus Gert Bervoets. “Zowel de productie als de logistiek zijn tot in de puntjes voorbereid om een snelle en veilige distributie van de vaccins te garanderen.”