H.essers-300×199-1

Essers wil grootste overname ooit realiseren

De Limburgse logistieke groep H.Essers is in vergevorderde onderhandelingen over de overname van de Nederlandse Meeus Group. Met 411 medewerkers en een verwachte omzet van 57 miljoen euro voor dit jaar, gaat het om de grootste overname ooit uit de bedrijfsgeschiedenis van H.Essers.

De gesprekken met Meeus Group gaan over de overname van de logistieke en transportactiviteiten in en vanuit Bergen op Zoom. Een belangrijke focus ligt op het vervoer van chemische stoffen, inclusief de gevaarlijke goederen. Ook de verhuisactiviteiten van de groep worden in de deal opgenomen. De onderhandelingen zitten momenteel in een vergevorderde fase, zodat de afronding van de overname is voorzien voor eind dit jaar.

"De overname past binnen het meerjarige groeiplan van H.Essers om verder fors te investeren in de geavanceerde chemielogistiek en de verdere geografische ontwikkeling van onze activiteiten in Nederland", zegt CEO Gert Bervoets. “Dankzij de overname van de chemiecluster van de Meeus Group breiden we onze warehousing-footprint en ons eigen multimodaal transport- en distributienetwerk in Nederland fors uit. We kijken ernaar uit om de expertise van onze bedrijven te bundelen, een win-win voor beide partijen én onze klanten.”

Concreet omhelst deze overname de chemiecluster van de groep en twee verhuisbedrijven (8 vestigingen in Nederland, en 1 in Frankrijk). Het gaat om 110 trekkers en 590 trailers en containerchassis, 411 medewerkers en een verwachte omzet van 57 miljoen euro voor dit jaar. Meteen voor H.Essers de grootste overname ooit. “Een mooie zet in onze meerjarige groeistrategie, waarbij we sterk inzetten op de verdere uitbouw van supply chain-oplossingen voor onze strategische klantensegmenten in Europa,” aldus Gert Bervoets. “In dat kader namen we eerder het Zeebrugse Huktra over en recent nog het Noors-Franse Tank Management, die beiden gespecialiseerd zijn in multimodaal transport van vloeibare chemiegoederen.”