Nieuws Limburg Ethias voert volledige renovatie door in Hasselt

Ethias voert volledige renovatie door in Hasselt

Ethias voert volledige renovatie door in Hasselt

De Vlaamse hoofdzetel van verzekeraar Ethias, gelegen aan de Grote Ring van Hasselt, ondergaat een totale facelift. Dit jaar gaan de ingrijpende werken van start, met als doelstelling om tegen 2030 een volledig koolstofneutrale onderneming te worden.

Sinds 1984 is de zetel van Ethias een vaste waarde op de Hasseltse Prins-Bisschopssingel en daar komt momenteel geen verandering in. In zijn streven naar CO2-neutraliteit zal Ethias niet verhuizen, maar de Vlaamse hoofdzetel grondig gaan renoveren. Met nieuwe technieken, hoogwaardige materialen en comfort voor de medewerkers, zal een passiefgebouw gecreëerd worden dat voldoet aan de BREEAM-certificering.

Het gebouw is vandaag geen eigendom van Ethias, maar van de Antwerpse projectontwikkelaar Energis. Zij zullen het voorste gedeelte verhuren aan Ethias en het achterste gedeelte aan andere huurders. Voor de invulling daarvan wordt naar kandidaten gezocht.

Het ontwerp is in handen van architectenbureau Jaspers-Eyers uit Hasselt. Het bureau van Jean-Michel Jaspers en John Eyers is een oude bekende voor Ethias, aangezien zowel bij de bouw van de zetel in 1984 als bij de uitbreiding ervan in 2001, een beroep op hen werd gedaan.

Tot slot nog dit: Het personeel van het regionale kantoor Hasselt (dus niet de hoofdzetel) verhuist wel in juni al naar een ander gebouw, ook langs de ring.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.