Nieuws Limburg Etil bepaalt beste ondernemersgemeente van Nederlands-Limburg

Etil bepaalt beste ondernemersgemeente van Nederlands-Limburg

Etil bepaalt beste ondernemersgemeente van Nederlands-Limburg

WIE WORDT LIMBURGSE GEMEENTE VAN HET JAAR 2010? 

Etil roept op 17 november, tijdens de Limburgse Bestuurdersdag in Horst aan de Maas, voor de tweede keer de Gemeente van het Jaar uit. Vorig jaar riep Etil, tijdens de pauze van de Limburgse Bestuurdersdag (LBD), de gemeente Leudal tot gemeente van het jaar uit. Wegens het succes van deze actie, en alle positieve reacties die volgden, hebben wij besloten ook dit jaar de prijs voor beste gemeente van Limburg op sociaal-economisch gebied uit te roepen. 

Dit jaar zal de winnaar tijdens de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten (VLG) bekendgemaakt worden. Wetenschappelijk directeur van Etil, prof. dr. Hans Kasper, zal tijdens dit plenaire onderdeel van de LBD de oorkonde aan de burgemeester van de winnende gemeente overhandigen. Tevens ontvangt de burgemeester een exemplaar van de Etil-uitgave Gemeente In’Zicht, waarin precies is na te lezen waarom deze gemeente het afgelopen jaar het beste op sociaal-economisch terrein gepresteerd heeft. De prijs voor Gemeente van het Jaar wordt toegekend op basis van verschillende sociaal-economische factoren, zoals ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, bedrijvigheid, werkgelegenheid, bevolking, woningmarkt en vastgoed en maatschappelijke factoren als inkomen en voorzieningenniveau. Al deze factoren zijn terug te vinden in de  Etil publicatie Gemeente In’Zicht, dat voor elke Limburgse gemeente opgesteld kan worden. De gemeente die zich op deze gebieden het beste heeft ontwikkeld in de periode 2009-2010 wordt uitgeroepen tot Gemeente van het Jaar.

Bron: wijlimburg.nl

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer