Euro Shoe haalt nieuwe CEO buiten familie

De familie Vanaudenhove, eigenaar van de Euro Shoe Groep met hoofdkantoor in Beringen, heeft Kurt Moons aangeduid als nieuwe CEO. Hij volgt Philippe Vanaudenhove op, die 10 jaar lang de rol van CEO opnam. Met Kurt Moons, die eerder aan het hoofd stond van Brantano, Santana en de Eddy Merckx Group, komt er dus een nieuwe operationele baas die niet tot de familiale aandeelhouders behoort. Kenneth Vanaudenhove blijft wel aan het hoofd staan van de Raad van Bestuur. Hij is net als Philippe, een zoon van de stichtende broers Albert en Omer Vanaudenhove.

Philippe Vanaudenhove legt uit: “De wereld en de marktomstandigheden evolueren zo snel dat het nu tijd is voor verandering. We hebben vandaag nood aan iemand die dag in dag uit helpt om de visie en strategie van Euro Shoe Group uit te bouwen en uit te dragen. Dit wil niet zeggen dat Kenneth Vanaudenhove en ik uit het beeld verdwijnen. Integendeel, we blijven aanwezig en zullen er over waken dat onze familiale waarden, die we sinds 70 jaar hoog in het vaandel dragen, gerespecteerd blijven.”

Kurt MoonsKurt Moons (foto) leidde Brantano van 1988 tot 2008 en is dus geen vreemde in de schoenenbranche. “Zijn ervaring en enthousiasme zullen Euro Shoe Group helpen om nog sterker te worden in deze turbulente tijden. We zijn ervan overtuigd dat hij een goede kapitein zal zijn om ons schip de juiste koers naar de toekomst te laten varen,” aldus Philippe Vanaudenhove. In het operationele management krijgt hij de steun van CFO Bart Rayen en COO Bie Buelens.