Nieuws Limburg Euro-Twice Hasselt overgenomen door Teleplan

Euro-Twice Hasselt overgenomen door Teleplan

Euro-Twice Hasselt overgenomen door Teleplan

De firma Euro-Twice in Hasselt, een werkplaats waar voornamelijk gsm’s, maar ook andere elektronische apparaten worden hersteld, is overgenomen door het beursgenoteerde Teleplan met hoofdzetel in Zoetermeer.
Euro-Twice in Hasselt voerde enkele maanden geleden nog een herstructurering door, nadat de opdrachten fors waren teruggelopen. Waar het bedrijf een tweetal jaar geleden nog 100 mensen tewerstelde, is dat aantal intussen nagenoeg gehalveerd. De directie was bijgevolg al even op zoek naar een overnemer of potentiële partner. Die werd nu gevonden met het Nederlandse Teleplan, met 6200 werknemers één van de grootste spelers ter wereld op vlak van herstellingen van gsm’s, spelcomputers, printers, enzovoort. Het bedrijf is genoteerd op de beurs van Frankfurt. In 2004 kon Teleplan zelf maar net het faillissement vermijden. Het aantal vestigingen werd drastisch afgeslankt van 45 naar 22 en de werkzaamheden werden grotendeels verplaatst naar lagelonenlanden.
De vakbonden in Hasselt zijn gelukkig met de overname. “Teleplan is een grote speler, die voor meer stabiliteit kan zorgen,” zegt Johnny Frans van ABVV Metaal. “Het betekent werkzekerheid voor onze mensen, die toch wat bezorgd waren na de herstructurering. Men spreekt zelfs van een 10-tal bijkomende aanwervingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.