Eurocompost vult 2000 zakken potgrond per uur

Eurocompost

uit Houthalen-Helchteren heeft bij dochterbedrijf Flanders Gardening Products in Maaseik een gloednieuwe installatie in gebruik genomen voor het afvullen van zakken potgrond. "Met de lente voor de deur, hebben we met de nieuwe verpakkingslijn onze capaciteit meer dan verdubbeld van 800 naar 2000 zakken per uur," zegt zaakvoerder Karel Geerkens. Klanten als Brico en Makro bestellen hun potgrond in Maaseik. Het gaat om een investering van 500.000 euro die deel uitmaakt van een totaal investeringsprogramma van 3 miljoen euro. "Ook in het hoofdkantoor in Houthalen, waar we helaas niet meer kunnen uitbreiden, komen er nieuwe machines, zoals een nieuwe boomchipper. Die maalt bomen tot houtschilfers."

Nieuw is tevens dat de turf waar de potgrond van gemaakt wordt, niet langer via het vrachtvervoer over de weg naar Limburg wordt getransporteerd. "Gezien de grote volumes hebben we gekozen om dit vanuit Noord-Duitsland per schip naar Genk te vervoeren. Dit haalt toch gemakkelijk zo'n 200 vrachtwagens van de weg," zegt Karel Geerkens nog.

Het bedrijf kondigt tevens aan dat in Maaseik een nieuw bedrijvenpark zal worden opgericht. "We hebben daar een site van 13.000 m2 gekocht, waar we kleine bedrijfsunits op gaan bouwen. In functie van onze eigen uitbreidingsplannen kunnen we daar nadien zelf mee aan de slag gaan," besluit de zaakvoerder.

Bij deze bedrijvengroep werken zo'n 30 mensen. De omzet bedraagt ongeveer 6,5 miljoen.