Eurofilters na metamorfose uit rode cijfers

Niet langer dan een week geleden kwam er slecht nieuws uit de sector van de stofzuigerzakken. Met Airflo in Overpelt verdwijnt immers een belangrijke speler. Beter nieuws komt er van branche- én stadsgenoot Eurofilters, dat nog bijna 3 keer zo groot is dan Airflo. Na 3 jaar van zware verliescijfers, onder meer door de hevig concurrentie uit China en de opmars van de zakloze stofzuigers, heeft Eurofilters zich immers flink herpakt. Zo kon er in het afgelopen boekjaar (30/9) opnieuw een mooie winst genoteerd worden.

Alles heeft te maken met ingrijpende investeringen in het productie-apparaat. Eurofilters maakt nu ook stofzuigerzakken uit kunststof, en die hebben erg veel succes. Steeds meer stofzuigerfabrikanten switchen de papieren modellen voor de moderne variant, waardoor het Overpeltse bedrijf het tij heeft kunnen keren. Eurofilters heeft bovendien veel licenties en patenten gedeponeerd voor deze innovatieve producten, waardoor ook de toekomst er rooskleurig uitziet.

Eurofilters is een familiebedrijf (familie Schultink). Het stelt 114 mensen tewerk en haalt een omzet van zo'n 30 miljoen euro.