Nieuws Limburg "Europees geld moet in Limburg blijven"

"Europees geld moet in Limburg blijven"

"Europees geld moet in Limburg blijven"

Om het débacle van Ford Genk te boven te komen, moeten er opnieuw zoveel mogelijk Europese subsidies uit het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) naar Limburg komen. Dat vindt Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld). EFRO, dat projecten subsidieert om onder meer het concurrentievermogen te vergroten en werkgelegenheid te creëren, was de afgelopen jaren al erg gul voor Limburg. Marino Keulen berekende dat Limburg per inwoner het meeste middelen gekregen heeft (96% van het programma 2007-2013 is al uitgekeerd). “Met als Vlaams gemiddelde een besteding van 30,46 euro per inwoner, zit Limburg daar met 54,41 euro ver boven,” aldus Keulen. “We worden gevolgd door West-Vlaanderen met 31,94 euro, Antwerpen met 29,61 euro, Oost-Vlaanderen met 22,57 euro en Vlaams-Brabant met 22,13 euro.”

Keulen pleit ervoor om ook in het volgende programma voldoende middelen voor Limburg te reserveren. “Gezien het mijnverleden van onze provincie waren deze EFRO-middelen noodzakelijk om economisch terug op de been te geraken,” zegt de Lanakense burgemeester en voormalig Vlaams minister. “De nakende sluiting van Ford Genk zet Limburg 20 jaar terug in de tijd, en daardoor zullen de toekomstige EFRO-middelen opnieuw meer dan nodig zijn om de regio opnieuw op te bouwen. De Vlaamse regering heeft dus als hoofdtaak ervoor te zorgen dat er terug EFRO-middelen vanuit Europa toegewezen worden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.