Nieuws Limburg Europese federatie legt oor te luister bij Hamster

Europese federatie legt oor te luister bij Hamster

Europese federatie legt oor te luister bij Hamster

Hoog bezoek bij het Limburgse Hamster Cleaning: de specialist in de reiniging van luchtkanalen krijgt een Europese delegatie over de vloer die het belang van luchtkwaliteit in bedrijven en ziekenhuizen wil onderzoeken.

Hamster Cleaning, het bedrijf van Seppe Thys, staat hoog aangeschreven in deze relatief nieuwe sector. Tientallen ondernemingen, en ook 30 ziekenhuizen doen een beroep op de Genkse firma om hun ventilatiekanalen regelmatig zuiver te maken. Dat is erg belangrijk voor de hygiëne en gezondheid van medewerkers en patiënten. Een besef dat stilaan groeit, ook bij de internationale beleidsmakers.

Exact 20 jaar geleden werd er al een Europese federatie opgericht die streeft naar een gezond binnenklimaat en een hygiënisch onderhoud van ventilatiesystemen. “Dit jaar gaat hun focus naar de luchtkwaliteit in de medische sector”, vertelt Seppe Thys. “De kwaliteit van zuivere en gezonde lucht is hier mogelijk van nog groter belang dan elders. Volgens een Europese norm (EN 15780) moet een ventilatiesysteem periodiek gekeurd en -indien nodig- geremedieerd worden. Maar hoe dat in de praktijk wordt gebracht, is niet overal uniform. Vandaar dat de federatie bij ons een kijkje komt nemen.”

Hamster Cleaning troont de European Ventilation Hygiene Association (EVHA) mee naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, één van de vaste klanten. “We laten zien dat een hygiënisch onderhoud het volledige ventilatiesysteem omvat: de luchtgroepen, de filters, de roosters en de ventilatiekanalen. Verder tonen we ook hoe we te werk gaan zonder dat de patiënten of het medisch personeel daar hinder van ondervinden. Bedoeling is dat deze aanpak en expertise verder in Europa zal verspreid worden. En daar zijn we best fier op.”

En ook bij Imelda zijn ze opgetogen met het bezoek: “We willen graag een pioniersrol vervullen in hygiënische ventilatie en reine luchtkanalen”, aldus operationeel directeur Stefaan Claeys. “De EVHA mogen ontvangen en onze ervaringen delen met andere ziekenhuizen zien we als een erkenning voor ons engagement.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.