EuroSys en Crossroad zijn fitste bedrijven van Limburg

De wedstrijd ‘Het Fitste Bedrijf van Limburg’ heeft 12 weken na de start, 2 winnaars opgeleverd. Het personeel van EuroSys (categorie voor grote bedrijven) en van Crossroad Communications (categorie voor kleine bedrijven) boekte in deze periode de grootste vooruitgang qua fysieke conditie. De beloning is dat zij zich een jaar lang Het Fitste Bedrijf van Limburg mogen noemen.

HetFitsteBedrijf-5“Dankzij Het Fitste Bedrijf groeide ons team meer naar elkaar toe,” vertelt een opmerkelijk fitte Mark Aerts (zaakvoerder EuroSys). “Omdat onze commerciële en technische afdelingen fysiek van elkaar gescheiden liggen, verloopt de communicatie tussen de twee soms nogal stroef. Sinds dag één van de wedstrijd spraken collega’s over de afdelingen heen echter spontaan met elkaar af om samen te gaan sporten.”

"En het project is bij EuroSys nog lang niet afgelopen," voegt medezaakvoerder Lieven Boes toe: “Vanuit de medewerkers kwam de vraag om de uitdaging intern verder te zetten. Zo’n initiatieven kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen.”

Organisator Wouter Goris wijst op het belang van sport voor bedrijven: “Steeds vallen medewerkers uit met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé," zegt hij. "Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, en hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen uitgedeeld zijn.”

christa jouck OC geelNog één van die prijzen was voor Christa Jouck en Koen Batsleer (Officenter). Zij mogen zich de Fitste CEO van Limburg noemen. "Een mooie onderscheiding die niet vanzelf is gekomen," vertelt Christa Jouck. "Ik ben de afgelopen maanden vaak tot 's nachts in de weer geweest om de sportieve doelstellingen te halen. Als ik me ergens voor engageer, wil ik het ook goed doen. En als dat met een prijs wordt beloond, doet het eens zoveel deugd."