Nieuws Limburg EuroSys maakt medisch importeur future-proof

EuroSys maakt medisch importeur future-proof

EuroSys maakt medisch importeur future-proof

Elk bedrijf steunt vandaag op IT-infrastructuur. Zo ook Hospidex, een importeur van gespecialiseerde medische apparatuur. En die nood vulde EuroSys met glans in. Het bedrijf uit Houthalen bracht de IT-infrastructuur van Hospidex naar een nieuw niveau. “We zijn nu opnieuw future-proof”, vertelt Francis Gielen, zaakvoerder en CFOO van Hospidex.

Hospidex importeert en distribueert medische hulpmiddelen vanuit haar basis in Tienen, en dat blijkt een erg globale business. “We kopen gespecialiseerde apparatuur van overal ter wereld, bijvoorbeeld uit Amerika en Japan, en verkopen en verdelen die vervolgens in de Benelux, Frankrijk en Duitstalig Europa”, vertelt Gielen. En dat legde hen geen windeieren. Het bedrijf werd opgericht in 1986, stelt nu een 50 mensen tewerk en haalt 25 miljoen euro omzet binnen.

Maar in die globale business is er weinig ruimte voor IT-falen. “IT-infrastructuur is van het grootste belang voor ons business model”, vertelt Gielen. “Alle transacties en verdelingen gaan via onze IT-systemen, en als die downtime ondervinden dan staat ons bedrijf stil.”

Daarom voerden ze dit jaar een vernieuwing door van hun server-en storage infrastructuur. “Voor ons bedrijf zijn onze klanten en ons human capital natuurlijk het belangrijkste, maar daarna komt ons IT-kapitaal. En om die laatste op te schalen haalden we EuroSys erbij.”

EuroSys deed zo een behoefte-analyse nadat de garantie van de vorige servers eindigde, en op basis van dat advies installeerden ze een nieuwe generatie servers met bijhorende storage. Die operatie vereenvoudigde de IT-omgeving, dreef de uptime van de data en applicaties naar omhoog en deed de capaciteit en ruimte voor groei toenemen.

Die procedure ging volgens Gielen alvast erg vlot. “Onze werknemers hebben van die hele installatie eigenlijk niets gemerkt, buiten dan dat de systemen vlotter liepen”, vertelt hij. “Zoals steeds ging dat gepaard met een hoge graad van professionaliteit van EuroSys. Mochten al onze leveranciers zo’n service bieden zou mijn leven veel makkelijker zijn”, lacht Gielen.

Die nieuwe installatie zal Hospidex alvast voor de komende vijf jaar dienen. “Bij dit soort installaties moet je steeds kost afwegen met de kwaliteit van de infrastructuur. Je kan de Rolls Royce van de markt kopen, maar je moet ook afwegen of een gewone Volkswagen misschien niet voldoende is. Maar hier hebben we het advies van EuroSys gevolgd, en daar zijn we erg blij mee.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.