eurosys mark en mark

EuroSys smelt samen tot superspeler

Investeringsmaatschappij Fortino Capital neemt een belangrijke participatie in de Limburgse ICT-dienstverlener EuroSys. De deal houdt in dat op operationeel vlak dat de krachten worden gebundeld met VanRoey ICT, ook een bedrijf in de portefeuille van Fortino. Zo ontstaat een superspeler op nationaal niveau.

EuroSys is net als VanRoey een bekende naam in de wereld van de ICT-dienstverlening voor bedrijven. Waar de groep rond Mark Aerts en Mark Lens in Limburg tot de marktleiders behoort, doet de andere Fortino-partner hetzelfde in de provincie Antwerpen. Beide zijn dus enorm complementair en vertegenwoordigen een omzet van 60 miljoen euro.

EuroSys en VanRoey ICT zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar. Samen stonden ze 22 jaar geleden aan de wieg van de aankoopgroepering Qcom, waar ze sindsdien in samenwerken. Onder impuls van hun gemeenschappelijke aandeelhouder gaan ze nu verder groeien om de Belgische markt van ICT-diensten voor kmo’s in te palmen.

Mark Lens, Founder van EuroSys, legt uit: “EuroSys heeft de afgelopen jaren een belangrijk groeitraject afgelegd. In omzet en grootte, maar ook op het vlak van kennis en dienstverlening. Het was voor ons echter duidelijk dat, als we deze sterke groei in een consoliderende markt willen blijven verder zetten, we op zoek moesten naar een samenwerking die onze groeiambities kon versterken. Met de ondersteuning van Fortino Capital en VanRoey als sparring partner hebben we die samenwerking gevonden. Wat voor ons van belang was, is de zekerheid dat onze medewerkers en onze klanten zich thuis zullen voelen in deze nieuwe structuur.”

Pat Van Roey, CEO bij VanRoey ICT Group, denkt er ook zo over: ”Op dit moment kunnen alleen de ICT-dienstverleners met een duidelijke focus en een uitgebreid team van experten, voldoende kennis blijven opbouwen om continuïteit te garanderen. Door de teams en kennis van Eurosys en VanRoey te bundelen, gaan we samen naar een ‘next level’ serviceniveau.”