eurosys-jaga-20190604-web-kleur-040

EuroSys viert contract met Jaga (in Afrika…)

Het Limburgse IT-bedrijf EuroSys heeft een contract getekend voor de levering en opvolging van de totale IT-infrastructuur bij Jaga in Diepenbeek. Gezien het belang dat beide partijen hechten aan duurzaamheid, engageert EuroSys zich voor het aanplanten van 10.000 bomen, waarmee de uitstoot die de uitvoering van het contract teweegbrengt, wordt gecompenseerd.

Jaga Climate Designers, zoals Jan Kriekels zijn bedrijf heeft gedoopt, kiest voor EuroSys als IT-partner. De overeenkomst houdt het hele pakket in, van A tot Z. De Houthalense onderneming van Mark Lens staat onder meer in voor de dagdagelijkse ondersteuning van de Jaga-medewerkers.

Om het contract te vieren, heeft EuroSys een belofte gedaan aan Jaga. Via de vzw Promobutler Infinity Foundation, opgericht door Mark Lens, zullen er speciaal voor dit project 10.000 bomen worden aangeplant in Senegal. Deze bomen geven de mensen ginds niet alleen voedsel, maar ook een inkomen, eenheid, leiderschap en onderwijs. "Deze bomen redden levens", aldus Mark Lens. "En ze compenseren de uitstoot van ons IT-project bij Jaga, waarmee onze inbreng volledig energieneutraal is. Voor alle bedrijven waar ik aandeelhouder of bestuurder ben, zal ik ernaar streven om de volledige supply chain CO2-neutraal te laten verlopen. Want het is nu dat wij beslissen over de toekomst van onze aarde."

Klinkt als muziek in de oren van Jan Kriekels: "Wij zijn dan ook heel bij met EuroSys als onze nieuwe partner, daar ook zij duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen. Samen werken we aan een duurzame relatie en toekomst."

Jaga kocht via EuroSys trouwens 'remanufactured' laptops aan, die sowieso CO2-neutraal zijn.