Jumpstarters awards door minister Jo Brouns

Eva Home en Innervate verkozen tot beste Jumpstarters

Het Genkse bedrijf Eva Home van Hava Yavuz en de Hasseltse onderneming Innervate van Steven Nagels zijn uitgeroepen tot Jumpstarters van het Jaar. Zij worden door Vlaams minister Jo Brouns beschouwd als schoolvoorbeeld van een geslaagd Jumpstarters-traject, waarbij adviseurs de kandidaat-ondernemers een jaar lang op maat begeleiden naar de opstart van hun zaak.

Het project Jumpstarters is door Stebo en SyntraPXL opgezet om potentiële ondernemers een duwtje in de rug te geven. In een persoonlijke begeleiding op maat wordt het ondernemersidee actief verkend en de haalbaarheid in kaart gebracht. Achttien professionele Jumpstarters-adviseurs hebben sinds 2020 al meer dan 2.000 kandidaat-ondernemers op deze manier begeleid. Door het uitreiken van 2 awards, heeft minister van Economie Jo Brouns, de formule zopas in de kijker geplaatst.

Hava Yavuz van Eva Home uit Genk ontving de Jumpstarters Award Digitalisering. Hava importeert producten voor woondecoratie uit Turkije en verkoopt deze wereldwijd via haar webshop. Hava ontving voorheen een leefloon van het OCMW, maar dankzij Jumpstarters bracht ze haar ondernemersidee en ondernemerscompetenties in kaart. Ze onderzocht de haalbaarheid onder begeleiding van een Jumpstarters-adviseur en besloot de sprong te wagen.

Alkenaar Steven Nagels van het Hasseltse bedrijf Innervate ontving dan weer de Jumpstarters Award Innovatie. Steven ontwikkelde een 3D ultra-stretchable-technologie, die toelaat om elektronische circuits te maken die kunnen rekken als een elastiek. Innervate werd geselecteerd voor innovatiesteun van VLAIO, en brengt hiermee nu de haalbaarheid van van de onderneming in kaart.

Minister Brouns hoopt alvast dat deze awards meer mensen zullen inspireren om hun startersdroom aan te vatten na hun begeleidingstraject bij Jumpstarter.