Beli M Maasmechelen

Ex-franchisenemer van Belisol failliet verklaard

Beli M, tot voor kort een franchisenemer van ramenleverancier Belisol, is door de rechtbank in Tongeren failliet verklaard. Er zijn tientallen gedupeerden die voorschotten hebben betaald. In april voelden ze de bui al hangen en werd er een klacht ingediend. Belisol belooft een oplossing te zoeken voor de klanten.

Meerdere klanten wachten al maanden op hun ramen van Beli M. De lokale zaakvoerder kwam zijn verplichtingen niet na en was ook niet geneigd de voorschotten terug te geven. Hij beschuldigde via zijn advocaat de franchisegever, Belisol uit de Group A van de familie Alen, ervan dat afspraken niet werden nagekomen en hij daardoor in de problemen zou gekomen zijn. “Onzin”, aldus Belisol.

Belisol zette de franchisenemer in april aan de deur wegens de aanhoudende klachten van klanten. Daarop ontstond een juridisch getouwtrek, dat nu dus ook heeft geleid tot het faillissement van Beli M. De zaakvoerder heeft zelf de boeken neergelegd. De familie Alen van Belisol heeft eerder al verklaard een oplossing te zoeken voor de gedupeerde klanten, hoewel ze daar wettelijk niet toe verplicht zijn.

Huygen en Claesen zijn aangesteld als curatoren van Beli M. De schuldvorderingen moeten hen bereiken voor 5 juli.