HennyGeerkens-241×300-1

Ex-Geerkens investeert 6 miljoen in Meeuwen

De West-Vlaamse Altez-groep, die in 2008 bouwbedrijf Lambert Geerkens in Meeuwen-Gruitrode overnam, heeft ambitieuze groeiplannen voor de Limburgse vestiging. "We gaan de betonfabriek renoveren, een nieuw kantoorgebouw zetten en het atelier voor de stallenbouw uitbreiden," zegt Johan Colpaert, CEO van Altez. "Samen gaat het om een investering van 5 tot 6 miljoen euro."

De investeringsplannen komen er op een moment dat het orderboekje bij Altez opnieuw volstroomt. "Zeker in onze afdeling industriebouw (A-zes genaamd) hebben we een forse omzetdaling gekend van 25%," zegt Johan Colpaert nog. "We tuimelden van 40 naar 30 miljoen euro. Gelukkig hebben onze 2 andere divisies, met name Agrimbo-Geerkens (stallenbouw ) en Geerkens Hippico (bouw van maneges), geen last van de crisis gehad. Sinds Q4 van 2010 merken we echter een algemene opleving. We hebben de indruk dat het stof is gaan liggen en de hemel terug uitklaart. Daarmee komen de oude investeringsplannen van onze klanten opnieuw op tafel."

Het bedrijf, waar Henny Geerkens (foto) ook na de overname actief bleef, heeft intussen ook nog een aantal nieuwe mensen aangeworven, waardoor het totaal op 220 medewerkers staat. "Dat komt gedeeltelijk doordat we voor de productie in een ploegenstelsel zijn gaan werken," verklaart Colpaert tot slot.