tryba france

Ex-partner van Belisol komt hen hier beconcurreren

Zaterdag opent in Hasselt de eerste Belgische vestiging van Tryba, een merk van ramen en deuren. Ze zijn marktleider in Frankrijk en onderdeel van Atrya, een multinational die tot 2015 mede-eigenaar was van Belisol…

Tryba is in Frankrijk een gekend merk in ramen, deuren, garagepoorten en rolluiken. Er zijn zo’n 300 verkooppunten bij onze zuiderburen. Het bedrijf streeft nu naar 30 bijkomende winkels in ons land, wat werk moet bieden aan zo’n 100 mensen. De eerste verkooppunten worden deze week geopend in Antwerpen (Schilde) en Hasselt, waar op de Genkersteenweg een showroom van 200 m² wordt ingezegend. Maarten Enkels wordt zaakvoerder van dit Tryba Expert Center.

Dat Tryba zich nu pas op de Belgische markt begeeft, is niet verwonderlijk. Hun moederbedrijf Atrya was van 2009 tot 2015 voor 50% aandeelhouder in Belisol, het bedrijf uit de Groep A van de familie Alen. Onrechtstreeks waren zij dus al vertegenwoordigd in ons land. Maar sinds Eugène Alen het belang van Atrya heeft teruggekocht, houdt niets de Fransen tegen om op eigen kracht de Belgische consument te benaderen. Met de opening van de toonzaal in Hasselt is de eerste stap in dat verhaal gezet. Het doel is om vervolgens een 5-tal nieuwe winkels per jaar te openen, zodat over 6 jaar alle blinde vlekken moeten ingevuld zijn.

Een te duchten concurrent voor de bestaande Belgische merken… De Atyra-groep maakt iedere dag maar liefst 3.500 ramen, deuren en rolluiken in 22 productiesites in Europa. Er werken in totaal 1.800 mensen die een omzet van circa 400 miljoen euro realiseren.