Andy-Moors

Extern kapitaal verstevigt tenten van Veldeman

De Breese aanbieder van tijdelijke infrastructuur Veldeman krijgt met investeringsfonds IK Partners een nieuwe hoofdaandeelhouder. Het private-equityfonds verwerft de aandelen van het bestaande managementteam en een groep van individuele investeerders.

Veldeman, met hoofdkantoor in Bree, werd opgericht in 1950 en is uitgegroeid van een klassieke tentenbouwer tot een specialist in modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante diensten. Het bedrijf biedt oplossingen op maat, in verhuur en verkoop, voor diverse markten, waaronder industrie, retail en de high-end evenementensector. Veldeman staat bekend om het brede aanbod van bijkomende diensten, zoals elektriciteit, klimaatbeheersing, ventilatie en decoratie. Veldeman telt 80 voltijdse medewerkers, aangevuld met een uitgebreid netwerk van onderaannemers, en bedient klanten in meer dan 60 landen vanuit zijn vestigingen in België, de VS en Chili.

Het bedrijf wordt geleid door CEO Andy Moors, die sinds 2005 aan boord is. Onder zijn bewind werd een sterke groei gerealiseerd. De bedoeling van het externe kapitaal is om die tendens versneld verder te zetten, en onder meer via buitenlandse overnames het aanbod voor de verhuur op te drijven.

“We zijn heel blij met het partnership tussen Veldeman en IK Partners omdat we van mening zijn dat zij ons zullen helpen bij het realiseren van onze ambities", zegt Andy Moors. "Dankzij hun uitgebreide ervaring in de industriële sector en het uitstekende track record in internationale expansies."