render nieuwbouw voka limburg

Extra kamers voor Huis Limburgse Ondernemer

Exact dertig jaar na de opening van het hoofdkantoor van Voka Limburg in Hasselt, heeft het gebouw - dat ook is gekend als het Huis van de Limburgse Ondernemer- een forse opknapbeurt gekregen. Er werd een duurzame nieuwbouw toegevoegd met extra vergaderzalen, een bistroruimte en patio. Tegelijk is ook de hele benedenverdieping volledig vernieuwd.

“Met deze historische en duurzame uitbreiding krijgen onze leden, partners én medewerkers wat ze verdienen: een nog betere dienstverlening en inspirerende werkplek”, zegt Joris Vancken, voorzitter van Voka Limburg die samen met minister Lydia Peeters en gouverneur Jos Lantmeeters het vernieuwde Huis van de Limburgse Ondernemer officieel inhuldigde.

Het gebouw dateert van 1994 en was aan een opknapbeurt toe. "We hebben de ambitie om te blijven groeien en daar is meer ruimte voor vereist", aldus nog Joris Vrancken. "Bovendien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de faciliteiten aan te passen aan de huidige duurzaamheidsnormen."

Het Hasseltse architectenbureau UAUcollectiv tekende de vernieuwing uit, terwijl aannemer Driesen uit Pelt werd aangesteld voor de bouwwerken. De totale investeringskost voor dit project bedraagt meer dan 3 miljoen euro.

Provinciegouverneur Lantmeeters en Vlaams minister Lydia Peeters, die in extrimis premier De Croo moest vervangen, mochten het vernieuwde gebouw donderdag inhuldigen. “Het resultaat mag absoluut gezien worden", liet de premier via zijn woordvoeder nog weten.