BioVille_300dpi-5(1)

Extra vloer voor groeibedrijven in biotech

Bedrijven die hun business in de biotechnologie, farma of digitale gezondheidszorg willen uitbreiden, krijgen daarvoor een splinternieuwe vleugel ter beschikking. Bij incubator BioVille in Diepenbeek, onderdeel van de Health Campus, werd zopas 2.000 m² extra ruimte voor deze doelgroep van bedrijven gecreëerd.

BioVille is de health- & care-incubator op de universitaire campus in Diepenbeek. Twee vleugels met kantoren, labo's en andere infrastructuur waren al operationeel, nu komt er een derde van 2.000 m² bij. De nieuwe accommodatie richt zich specifiek op scale-ups en is een logische volgende stap om van BioVille een dynamisch businessdistrict te maken. InvoX (gekend als Softhale) en Rejuvenate Biomed zijn twee bedrijven die alvast naar de nieuwe vleugel verhuizen.

De bouw en inrichting van het nieuwe complex heeft 4,3 miljoen euro gekost. De middelen werden verzameld door Europa (EFRO), de Provincie Limburg en BioVille zelf, met zijn aandeelhouders LRM, UHasselt en POM Limburg. Het waren Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput, Prof. Dr. Piet Stinissen (UHasselt) en LRM-directeur Tom Vanham die zopas de officiële inhuldiging van het bedrijvencomplex voor hun rekening namen.