Fabriek van Recor wordt bedrijvencampus

De iconische Recor-site in Hasselt krijgt een nieuwe bestemming. De familie Corthouts verkoopt de gebouwen van de vroegere meubelfabriek aan een joint venture tussen Futurn en Immopro (Mathieu Gijbels). Die gaan er nieuw leven creëren door de ontwikkeling van een bedrijvencampus.

De geschiedenis van Recor Group is intussen goed gekend. Al meer dan 70 jaar worden er met de merken Recor (salons en fauteuils), Sofabed (slaapbanken) en Recor Bedding (matrassen en boxsprings) kwalitatieve producten gemaakt. Maar na de stopzetting van de productie van kasten en tafels en de verhuizing van de salon-divisie naar Genk, kwam de site van 9 hectare aan de op- en afrit Hasselt Zuid leeg te staan. De eigenaarsfamilie Corthouts heeft met de verkoop aan Futurn en Immopro nu een oplossing gevonden.

De kopers gaan de volledige campus herontwikkelen. De meest recente productiegebouwen kunnen nog een nieuw leven krijgen, maar de oudste worden vast en zeker afgebroken. De concrete invulling zal in de komende maanden worden vastgelegd na intens overleg met alle stakeholders. Er zullen bedrijven worden gehuisvest, maar ook leisure en horeca kunnen er een plaats krijgen.

Gunther Biddelo van Futurn: “Wij beseffen dat we met de aankoop van deze site een bijna iconische plek in Hasselt hebben verworven waar we erg zorgzaam moeten mee omgaan. Je kan deze site maar 1 keer een nieuwe invulling geven..."
Mathi Gijbels van Immopro vervolgt: “Wij zijn bijzonder fier dat we als Limburgs bedrijf onze schouders mogen zetten onder de reconversie van dit project. Samen met de specialisten van Futurn zien wij dit als een uitdaging, maar vooral ook een enorme opportuniteit, om een innovatief en duurzaam bedrijvenpark te creëren met een mix aan functies en belevingselementen.”

Ook verkoper Philippe Corthouts is tevreden dat er voor de site een positief verhaal zal worden geschreven: “Wij vonden het als familie erg belangrijk om dit project over te dragen aan een betrouwbare en gedegen partij. Wij hebben er vertrouwen in dat de aangetoonde expertise van Futurn in combinatie met de sterke lokale verankering van de Gijbels Group de beste kansen biedt aan de Recor site voor een geslaagde herontwikkeling en jobcreatie.”