Schermafbeelding 2024-02-26 om 23.50.47

Fabriekstoren is nieuwe thuis van Baanbreker

Ribana Talampekos, bezieler en zaakvoerder van hr-dienstverlener Baanbreker, heeft één jaar na de start, haar intrek genomen in een nieuw bedrijfspand in Pelt. Haar visie maakt deel uit van een sterke stroming in de sector die voor het matchen van talent en werkgevers, uitgaat van de sterktes bij iedere kandidaat.

Met meer dan 10 jaar ervaring in de hr-sector, besloot Ribana Talampekos een jaar geleden om te kiezen voor het ondernemerschap. Ze ging van start met Baanbreker, een hr-serviceverlener met een eigen visie op werving en selectie.

“Werk moet weer over mensen gaan, en niet over solliciteren", zegt ze. "Rekruteren is iets anders dan de oorlog of 'the war for talent' voeren. Wij kiezen voor een model waarbij we vertrekken van de mens, en vervolgens een klik zoeken met de bedrijfscultuur die perfect bij hem past. Zo zetten we ons af tegen heel wat klassieke rekruteringskanalen, die naar mijn mening te sterk draaien om sales, cijfers en massa. Ik geloof in een andere weg, waarbij we verder kijken dan een blaadje papier. We willen vooral aan de slag gaan met mensen die openstaan voor een nieuwe job, maar bijvoorbeeld als tweede of derde beste kandidaat net uit de boot vielen voor het invullen van een vacature. Deze kandidaten zijn gemotiveerd, alleen moet er voor hen een geknipte match met een andere werkgever worden gevonden. En dan schieten wij in actie door hen de juiste tools aan te reiken. Belangrijk daarbij is dat we de kandidaten anonimiteit garanderen (want ze werken nog elders) en de werkgevers exclusiviteit beloven.”

Een aanpak die werkt, want Baanbreker groeit. Ribana heeft een eerste aanwerving achter de rug (Ilse Van Cranenbroek) en heeft haar bedrijf ondergebracht in de Fabriekstoren in Pelt. Vanop die locatie zullen de groeiambities worden waargemaakt. "We staan nog maar aan het begin van vele jaren om Baanbrekend werk te verrichten en écht een verschil te maken voor werkgever en werknemer", besluit Ribana.