Nieuws Limburg Falingen in Limburgse bouw op Vlaamse gemiddelde

Falingen in Limburgse bouw op Vlaamse gemiddelde

Falingen in Limburgse bouw op Vlaamse gemiddelde

werf op slotUit cijfers van de Confederatie Bouw blijkt dat er in Vlaanderen records zijn gebroken wat het aantal falingen in de bouwsector betreft. Het gaat om een gemiddelde toename van 13 procent. Dit komt bovenop de stijging van 17 procent die vorig jaar werd opgetekend. Vooral in West-Vlaanderen krijgt de sector harde klappen. Daar neemt het aantal falingen al 2 jaar toe met telkens meer dan 30 procent. Limburg situeert zich op het gemiddelde. Vorig jaar eindigde onze provincie op een toename van 7 procent, waar dit jaar nog eens 12 procent bijkomt. Daarmee zitten we in de buurt van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Vlaams-Brabant is de enige provincie waar voor het eerst in 2 jaar het aantal falingen in de bouw achteruit gaat (-5%).

Als oorzaken voor de malaise wijst de Confederatie op het sterk gedaalde aantal aanbestedingen, (-40% tov het verkiezingsjaar 2012), de uitzonderlijk lange winter, de liquiditeitsproblemen van bouwondernemingen en de gedaalde vraag naar bouwactiviteitein door de crisis (woning- en bedrijfsbouw). De beroepsfederatie wil dringend relancemaatregelen om te vermijden dat er net zoals de afgelopen 4 jaar, opnieuw 3.000 banen voor arbeiders in de bouw verdwijnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.