Familie Alen koopt 50% van Belisol terug

De Belisol-groep komt volledig in handen van de Limburgse familie Alen. Oprichter en bestuursvoorzitter Eugène Alen heeft hiervoor het belang van 50 procent overgenomen dat de Franse Atrya-groep sinds 2009 in Belisol aanhield. De dochters en schoonzonen van Eugène Alen zullen vanuit hun managementfunctie de verdere uitbouw van de bedrijvengroep verzorgen.

“Toen mijn 2 medevennoten in 2009 om redenen van pensionering uit het bedrijf zijn gestapt, zocht ik een sterke partner om hun aandelen over te nemen en tegelijk Belisol naar een hoger niveau te tillen,” blikt Eugène Alen terug. “Al vrij snel vond ik de Franse sectorgenoot Atrya-groep bereid om voor de helft te participeren in ons bedrijf. Samen hebben we doorheen de jaren vele innovatieve projecten opgezet. We nemen nu in alle vriendschap opnieuw afscheid van elkaar.”

Belisol Alen“We hebben nu voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom verder uit te bouwen,” aldus nog Eugène Alen. “We houden graag de touwtjes in handen om onze visie op de ontwikkeling van het bedrijf uit te voeren. We zien de toekomst heel positief tegemoet.” De dochters Patricia en Isabelle Alen hebben, net als hun echtgenoten Nicolas Thiel en Michiel Odeurs, nu al een managementfunctie in de Belisol-groep en engageren zich om de ambities waar te maken. Ook de derde dochter van Eugène Alen zal op termijn de structuur vervoegen.

De Belisol-groep gelooft dus sterk in de verdere groei. “We lanceren in september een gamma van nieuwe producten uit kunststof, wat ongetwijfeld een positieve impact zal hebben op onze cijfers van 2016,” legt Patricia Alen uit. “We merken bovendien dat de markt na een periode van crisis, opnieuw aantrekt. Zo mikken we dit jaar op een omzetstijging van ongeveer 10 procent. In Nederland, en vooral in Frankrijk groeien we sterk, onder meer door de fiscale gunstmaatregelen die daar wel nog van kracht zijn. Onze ambitie is, naast de gestage groei van de Belgische en Nederlandse markt, nu vooral om in Frankrijk verder te bouwen op het bestaande succes.”

Belisol is zowel uitvinder, producent, verdeler als plaatser van ramen en deuren. De groep, die bestaat uit 106 eigen en franchisewinkels in België, Nederland en Frankrijk, behaalde in 2014 een geconsolideerde omzet van 107 miljoen euro. Het hele bedrijf, inclusief de franchisenemers, stelt samen een 1000-tal mensen tewerk.