Essers Zonnepanelen

Familie Essers koopt firma in zonne-energie

De familie Essers, eigenaar van de logistieke speler H.Essers, heeft een tweede grote stap gezet in de markt van de zonne-energie. Eerder namen ze al een flinke participatie in het West-Vlaamse ExtraPower, specialist in grote zonneparken. Nu komt daar ook het Antwerpse Ensys bij, actief in groene energie voor particulieren en kmo’s. Een perfecte aanvulling dus.

Dat de familie Essers iets heeft met zonnepanelen, is niet zo vreemd. Het logistieke bedrijf H.Essers bezit immers tal van opslagplaatsen en warehouses waar een massa zonnepanelen voor eigen gebruik op liggen.

De familie van Noël Essers nam een jaar geleden al een flink aandeel in ExtraPower, een specialist in de ontwikkeling en bouw van grote, op maat gemaakte zonneparken. Nu komt er branchegenoot Ensys bij. Het bedrijf uit Kapellen is een gevestigde waarde in de zonnepanelenindustrie en levert bovendien thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen voor particulieren en kmo’s. Ensys heeft een team van dertig medewerkers en realiseert een omzet van bijna 20 miljoen euro.

De overname past in het strategische plan van Essers Family Office om te investeren in duurzame bouwgerelateerde ondernemingen. Zo realiseerde het eerder al participaties in studiebureau Macobo-Stabo (Tessenderlo), het kunststofbedrijf Polymer Team (Tessenderlo), Ecobeton Water Technologies (Sint-Truiden) en het grondverzet- en sloopbedrijf Berkmans (Lommel).