yannick bouts ordingen

Familie Sleurs haalt Yannick Bouts naar Ordingen

Yannick Bouts, tot voor kort nog actief in La Butte aux Bois en Château de Vignée, wordt op 1 oktober de nieuwe General Manager van het Kasteel van Ordingen. De 41-jarige Hasselaar wil de horecalocatie in de Truiense deelgemeente naar een hoger niveau brengen. “We mikken vooral op de individuele gast”, benadrukt hij.

Na zijn studies hotelmanagement aan de Eramushogeschool in Brussel bekleedde Yannick Bouts diverse managementfuncties in de hotelketens Marriott, Holiday Inn en Crowne Plaza. Daarna ging hij aan de slag als sales- en marketingmanager bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Vermeersch, die onder meer het cateringbedrijf Dîner Privé en de hotels Auberge du Pêcheur, Gosset, Serwir en Charl's in portefeuille heeft. Na tien jaar koos hij voor de opstart van hotel The Fourth in Leuven, om begin 2020 General Manager te worden van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. In de lente van dit jaar ging hij vervolgens de slag in Château de Vignée in Rochefort. De Hasseltse ondernemer Christian Teunissen zag in hem de geknipte man om zijn horecaproject in de steigers te zetten.

“Maar: dat was een tijdelijke opdracht”, preciseert Yannick Bouts. “We hebben daar in korte tijd mooi werk kunnen verrichten. Het team werd helemaal vernieuwd, met chef Marius Bosmans als uithangbord. Na mijn vertrek wordt hij nog meer het gezicht van Château de Vignée. Christian Teunissen heeft me gevraagd om Marius als consultant te blijven bijstaan.”

Yannick Bouts gaat nu dichter bij huis een nieuwe uitdaging aan. "Mijn nieuwe job in Kasteel Ordingen is een beetje thuiskomen. Mijn vrouw (Stephanie Odeurs, nvdr) is van Sint-Truiden. De omgeving voelt voor mij heel vertrouwd aan. En een praktisch voordeel: Sint-Truiden is dichter bij de deur. ’s Ochtends kan ik een uurtje langer slapen. (lacht), maar het belangrijkste is dat we een fantastisch product in handen hebben. Toen ik hier voor het eerst kwam, werd ik van mijn sokken geblazen. Alles klopt, van a tot z. Nu moeten we gaan finetunen. Iedere gast moet bij aankomst een instant thuisgevoel krijgen.”

Ervaring
“Wij zijn heel blij met de komst van Yannick”, zegt eigenaar Koen Sleurs. “Een gedreven Limburger met een pak ervaring in de horeca: dat is het profiel dat we zochten. We hadden Yannick al langer op het oog. Nu deed zich de kans voor om een samenwerking aan te gaan. We zijn eens gaan dineren in Château de Vignée en zagen meteen wat hij daar had neergezet. Al tijdens het kennismakingsgesprek zaten we op dezelfde lijn. We hebben het grootste vertrouwen dat hij ook het Kasteel van Ordingen naar een hoger level gaat brengen.”