Tormans Ateljee 94

Familie Tormans bouwt nieuwe foodshop in Meeuwen

De gekende slagerij Tormans-Cox in Meeuwen bestaat niet meer. In de plaats is om het hoekje Ateljee 94 geopend, een nieuwbouw waarin de familie Tormans een breed gamma van verse voeding aanbiedt.

Tormans-Cox is al 25 jaar een begrip in de regio. Nu zoon Joppe zijn koksopleiding heeft voltooid en mee in het bedrijf stapt, wordt de accommodatie volledig aangepast. "We kiezen voor een volledig nieuwe winkel in de Dorpsstraat", vertelt Frank Tormans. "Enerzijds blijven we hier de slagerij doen, en daarnaast bieden we een groot assortiment van 'take away' in zelfbediening aan. Klant-en-klare maaltijden, vers afgebakken brood, voorverpakte charcuterie en kaas,... Een one-stop foodshop, zeg maar."

Ateljee 94 zoals de zaak zal heten, heeft een aanzienlijke investering gevergd. "Inderdaad, maar het was nodig om de toekomst te verzekeren voor de volgende generatie." Om de groei die wordt verwacht de baas te kunnen, werden al extra mensen aangeworven. "Ons team bestaat nu uit 8 vaste medewerkers, aangevuld met een 12-tal studenten", aldus de zaakvoerder.

Het bedrijf blijft overigens catering op locatie aanbieden. "Zowel aan huis bij particulieren, als op events en zeker ook naar de B2B-markt zullen we ons nog sterker profileren", besluit Frank Tormans.