Familie Vaessen ziet omzet bouwbedrijf fors groeien

Concept Building & Services, het bouwbedrijf van Gerrit, Raf en Kurt Vaessen uit Dilsen-Stokkem, heeft een uitstekend jaar 2016 achter de rug. De familiale onderneming is vastberaden die lijn door te trekken, en heeft voor 2017 en 2018 een orderportefeuille van 18 miljoen euro. "Een stijging van gemiddeld 20% staat nu al vast", laten vader en beide broers optekenen.

"Met de opdrachten die nu al verworven zijn is zowel het werk als de omzetstijging voor de komende twee jaar al gegarandeerd. Voor onze jonge dynamische ploeg van 25 medewerkers betekent dit dan ook werkzekerheid in deze toch wel onzekere economische tijden." Toch is voorzichtigheid geboden. "We zorgen ervoor dat we de opdrachten aankunnen met onze bestaande teams en beperkte bijkomende aanwervingen", zeggen Raf en Kurt. "Bovendien kijken we vooral naar nieuwe technieken om efficiënter te bouwen. Omdat de loonkost te hoog is en omdat goede mensen gewoon te schaars zijn, kunnen we niet anders dan de bouwprocessen optimaliseren.”

Zo bouwt Concept Building & Services meer met prefab-elementen. "Op die manier steken we meer kost in materiaal en minder in arbeid, waardoor het bouwproces versneld kan worden en we minder weersafhankelijk zijn", aldus de zonen van Gerrit Vaessen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in administratieve verbetering. "We beschikken nu over nieuwe software om zowel de werfopvolging te optimaliseren als de financiële ratio’s op projectniveau op te volgen. Dit geeft je een gerust gevoel en laat toe om direct in te grijpen."

Concept Building & Services heeft sinds juni 2016 zijn intrek genomen in de nieuwe kantoorgebouwen en magazijn in Dilsen-Stokkem, samen goed voor 3800 m2 oppervlakte. "Met de investering in deze nieuwe locatie zijn we dan ook klaar voor de toekomst en kunnen we de groei hiermee opvangen", besluit de familie Vaessen.