Familiemultinational Vebego uit het Nederlands-Limburgse Voerendaal voegt weer onderneming toe: payrolbedrijf Zember

Door de bundeling ontstaat een landelijk werkend bedrijf met 27 arbeidsplaatsen. Hieronder een kort email-interview met Marly Verhaeg, Business Analist Personeelsdiensten van Vebego. 

1. Ik zag onderstaand persbericht bij jullie. als ik het goed hebt zijn het nu nog twee seperate ondernemingen, de een uit de Vebego-stal  en de ander met een andere eigenaar?
Zember en Tènce! Payroll worden samengevoegd tot één bedrijf waarin Vebego een meerderheidsbelang heeft van 70% en de huidige aandeelhouders van Zember 30%.

2. Wie?
De eigenaars van Zember zijn Frank Wagenmaker en Tom Lenting.

3. Verder zou ik graag de aantallen werknemers willen wetenBij Tènce! Payroll zijn 7 medewerkers werkzaam en bij Zember 20.4. En het aantal mensen waarvoor ‘gepayrold’ wordt.Er worden dagelijks tussen de 2500 en 3000 mensen gepayrolld bij Zember en Tènce! Payroll5. En de regio’s waarin beide bedrijven opereren.Beide bedrijven zijn landelijk actief.

En hierbij het persbericht: Zember en Tènce! Payroll gaan vanaf 1 januari 2011 verder als één bedrijf. Het nieuwe bedrijf wordt onderdeel van moedermaatschappij Vebego International.De samenwerking met Zember past heel goed in de visie van Tènce! Payroll op deze markt. ‘Ondanks de crisis, is de omzet in payrolling sterk gegroeid. Onze verwachting is dat dit ook in de komende jaren het geval zal zijn.’, aldus Peter Been, algemeen manager van Tènce! Payroll.Corno Stam, verantwoordelijk voor personeelsdiensten bij Vebego International, zegt hierover: ‘Steeds meer bedrijven besteden hun niet-kerntaken uit. Zo zal in 2012 ruim een kwart van alle bedrijven gebruik maken van payrolling. Daarnaast neemt bij de bedrijven de behoefte aan flexibiliteit toe. De bundeling van krachten past goed bij de strategie en visie van Tènce! Payroll en Zember’. Samen beter dan alleenBeide bedrijven passen heel goed bij elkaar. Zo heeft Zember een sterke focus op sales en beschikt Tènce! Payroll over een goede backoffice en heeft zij met moederbedrijf Vebego International (€ 877 mln. omzet in 2009) een sterke en solide basis. Tom Lenting van Zember: ‘Wij hebben stevige groeiambities en denken deze samen beter te kunnen realiseren dan als individueel bedrijf’.Iedereen hard nodig Alle medewerkers van beide bedrijven zullen een plek krijgen in het nieuwe bedrijf. ‘We hebben iedereen hard nodig om onze groeidoelstellingen te kunnen realiseren. Daarnaast passen de bedrijfsculturen goed bij elkaar. Beide bedrijven zijn open, eerlijk, informeel en no-nonsens’, aldus Corno Stam. Overigens is nog niet over alles een beslissing genomen. Tom Lenting: ‘De komende tijd zullen we beslissen waar het nieuwe bedrijf gevestigd wordt. Ook de naam is nog niet bekend. Hier gaan we in de aankomende periode samen goed over nadenken. Ik kijk met vertrouwen uit naar onze samenwerking’. Samenwerken met VebegobedrijvenMet de samenwerking tussen Tènce! Payroll en Zember wordt payrolldienstverlening binnen Vebego verder geprofessionaliseerd. Dit biedt meer samenwerkingsmogelijkheden voor zusterbedrijven maar ook de klanten van onze zusterbedrijven hopen wij in de toekomst met het nieuwe payrollbedrijf van dienst te kunnen zijn.