Ferm tent tempert kwaaltjes bij topclub

Veldeman Structure Solutions uit Bree heeft voor KRC Genk een stalen tent gebouwd waardoor de club het hele jaar door zonder invloed van weeromstandigheden optimaal kan trainen op kunstgras. De indoor voetbalhal, die naast het B-terrein werd gebouwd, meet 70 bij 40 meter en is aan de zijkanten (die in de zomer kunnen geopend worden) 8,4 meter hoog. Aangezien de uiterst positieve commentaren van spelers, trainers en medische staf, wil Veldeman Structure Solutions deze op maat ontwikkelde oplossing nu verder commercialiseren in het internationale voetballandschap. Veldeman kan de structuur aanbieden met boarding, verlichting, verwarming, enzovoort. Funderingswerken zijn niet, of indien over een bestaand terrein geplaatst, heel beperkt nodig.

Veldeman hal KRC Genk“We merken dat veel professionele voetbalclubs uit binnen- en buitenland zoeken naar een veelzijdig en budgettair aantrekkelijk alternatief om bij slecht weer toch in de meest optimale omstandigheden te kunnen trainen," zegt Andy Moors, CEO van Veldeman Structure Solutions. "Dat biedt de clubs een heleboel voordelen, want er moet niet geschoven worden met trainingsschema’s, de normale trainingsvelden worden ontzien en de kans op blessures door slechte velden verkleint." KRC Genk-clubarts, Dr. Stijn Indeherberghe, bevestigt: “Het spreekt voor zich dat het risico op blessures een stuk lager ligt wanneer je op een gecontroleerde manier kunt bewegen en dus minder snel verstuikingen, verrekkingen of scheurtjes kunt oplopen door ijzige uitschuivers of een ongelijke ondergrond.”

Gunther Jacob, sportief drecteur bij KRC Genk, voeg toe: “Voor ons is het belangrijk dat al onze spelers altijd in de best mogelijke omstandigheden kunnen trainen. Daarnaast biedt de gesloten structuur ook de mogelijkheid om eens écht 'achter gesloten deuren' te trainen. Pottenkijkers maken simpelweg geen kans.”

In 2012 steeg de omzet van Veldeman ondanks de crisis tot 24,5 miljoen euro (+6,5% ten opzichte van 2011). Het bedrijf stelt in Bree 95 personen tewerk en heeft ook mensen in dienst in vestigingen in de Verenigde Staten, Chili en India. Jaarlijks wordt een productievolume van ruim 200.000 m2 tenten gehaald, terwijl men ook over een verhuurstock van 160.000 m2 beschikt.