Nieuws Limburg Fiberklaar is klaar: gratis glasvezel in Genk

Fiberklaar is klaar: gratis glasvezel in Genk

Fiberklaar is klaar: gratis glasvezel in Genk

Als eerste in Limburg kunnen de inwoners en bedrijven van Genk een gratis aansluiting vragen op het netwerk van Fiberklaar. Dat is een aanbieder van een open glasvezelnetwerk dat snel en stabiel internet toelaat. “Als 20% van de 23.000 Genkenaren in het gebied zich spontaan kandidaat stelt voor een gratis verbinding, sluiten we meteen alle huizen vrijblijvend aan”, aldus Rik Missaul, CEO van Fiberklaar.

Fiberklaar is een nutsbedrijf dat overal in het land nieuwe glasvezelnetwerken gaat aanleggen. Het doel is om tegen 2028 zo’n 1,5 miljoen gezinnen en bedrijven te voorzien van de bekabeling. Gebied per gebied wordt iedereen benaderd om gratis en voor niks een aansluiting te maken op een contactdoos van Fiberklaar. Hierna krijgen bewoners de kans om vrijblijvend een abonnement te nemen op stabiel en snel internet bij één van de aangesloten providers, zoals Proximus.

“Het loont voor ons de moeite als 20% van de 23.000 gezinnen ‘ja’ zegt tegen een gratis aansluiting”, aldus commercieel directeur Nicolas De Walsche. “Dan zetten we (het Limburgse) APK in gang om meteen voor iedereen zo’n contactpunt te bieden. Eens dat achter de rug is, kan elke inwoner vrij kiezen of hij een abonnement voor supersnel internet neemt bij een deelnemende provider naar keuze.”

Wim Dries, burgemeester van Stad Genk, ziet geen reden om het niet te doen: “Genk ontsluiten voor de digitale toekomst is niet alleen belangrijk voor onze inwoners, maar ook bedrijven en ondernemers. Met de komst van Fiberklaar krijgen alle Genkenaren de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een mogelijke aansluiting. Vanuit de stad hopen we dat zoveel mogelijk gezinnen en bedrijven zich aanmelden, zodat we later een goede ontsluiting krijgen van snelle internetverbindingen.”

Ook Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, staat achter het project: “Data en 5G zijn het nieuwe goud. Deze instrumenten stellen onze bedrijven in staat om compleet nieuwe toepassingen, diensten en producten te ontwikkelingen die daarvoor niet voor mogelijk werden geacht. Maar voor een goede datastroming is een sterk glasvezelnetwerk nodig. Met het open glasvezelnetwerk van Fiberklaar krijgen onze ondernemingen toegang tot beter, sneller en stabieler internet. Op deze manier kunnen ze hun bedrijfsprocessen optimaliseren en nieuwe businessopportuniteiten aanboren. Het is een noodzakelijke stap als we van Limburg de regio van de toekomst willen maken.”

Fiberklaar organiseert voor een toelichting van het project alvast een online infomoment op 20 december en twee fysieke infomomenten op 19 december in Stadsschouwburg Genk en op 10 januari 2023 in Casino Modern Schouwburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.