FKS (Hasselt) maakt Flandrien van wielerfanaten

De Ronde van Vlaanderen bestaat 100 jaar, en voor die gelegenheid wil West-Vlaanderen wel eens zot uit de hoek komen. Minister van Toerisme Geert Bourgeois stelde deze week een uitgebreid programma voor om wielergek Vlaanderen te laten smullen van bijzondere fietstochten, tentoonstellingen, verblijfsarrangementen en evenementen. Het totaalpakket, dat 'Iedereen Flandrien' werd gedoopt, hangt aan elkaar dankzij een unieke toepassing uit Hasselt, waar het van origine Alkense bedrijf inmiddels is gevestigd.

iedereen flandrien.jpg"We hebben een programma geschreven om zes fietsroutes op een interactieve manier te beleven," zegt Raf Gonnissen van FKS. "Er worden diverse aspecten belicht uit de Vlaamse wielercultuur en natuurlijk uit het leven van onze echte Flandriens. De verhalen zijn doorspekt met leuke anekdotes en fotomateriaal: training en voeding, outfit, rennersgeld, koersfiets, tragiek en triomf... Je kan met deze applicatie de fietsroutes plannen die je langs de bezienswaardigheden en attracties gidsen. Wie dat wil kan zelfs een virtueel wielertruitje van een echte Flandrien aantrekken."

FKS heeft met een heel team wekenlang gezwoegd op deze applicatie voor Android en iOS. "Dat zelfs de minister Bourgeois onder de indruk was, geeft veel voldoening," aldus Gonnissen.